♥ Veganské šunkofleky ♥
Veganské šunkofleky. Jako šunkofleky bez masa? Jo. :) Sojofleky! :D To je poslední dobou moje nejoblíbenější jídlo! :)
Na plný plech - porci pro celou rodinu (nebo pro velkého žrouta), budeme potřebovat:
2 balení těstovin fleků
1 a půl balení sojového granulátu
dvě cibule
gulášové koření
sůl
sojová omáčka
Na zalití navíc:
lahůdkové droždí
sušené rostlinné mléko
kurkuma
Postup:
Dáme vařit vodu na těstoviny, do které dáme trochu soli a oleje. V míse zalijeme sojový granulát vřelou vodou. Nakrájíme cibuli a dáme ji smažit na spoustě oleje. K cibuli pak přidáme vymačkaný sojový granulát a přidáme sůl a koření, například gulášové, sojovou omáčku, kurkumu. Když voda začne vřít, dáme do ní uvařit těstoviny podle instrukcí na obale (u mě to bylo cca 7-8 minut). Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Umícháme si hrnek mléka s lahůdkovým droždím, kurkumou, mletým pepřem, solí. Až jsou těstoviny uvařené, scedíme je a propláchneme je studenou vodou (aby se na sebe nenalepily). Plech si vyložíme pečicím papírem a vysypeme do něj těstoviny a předpřipravený sojový granulát a zamícháme je. Pak zalijeme mlékem s lahůdkovým droždím a kořením a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca 20 minut. Pokud je budeme podávat hned, nejspíše se budou rozpadat. Pokud je necháme vychladnout, tak zůstanou kompaktní. :)
Ani masožrouti neprotestují a konzumují. :)
Dejte vědět, jak Vám a těm, které jste nakrmili, chutnalo! :D :)
Komentáře
Okomentovat